Menu Luk

THAILAND – GENERELLE INFORMATIONER

VÆRD AT VIDE I FORBINDELSE MED DIN REJSE I THAILAND

Visum:
Der kræves ikke visum for danske statsborgere, der rejser til Thailand og opholder sig i landet mindre end 30 dage, men vær opmærksom på at jeres pas skal være gyldigt minimum 6 måneder fra indrejsedatoen til Thailand. Man må dog maksimalt have 3 indrejser á max 30 dage uden visa til Thailand indenfor 180 dage.

Vaccinationer:
For information vedrørende vaccination kontakt egen læge eller Udlandsvaccinationen på tlf.: 7022 0702 (hverdage mellem kl. 09-14:30), eller se: www.vaccination.dk Brug gerne myggemiddel i morgen- og aftentimerne.

Rejseforsikring:
Det blå sygesikringskort dækker ikke i Thailand. Tegn derfor en rejseforsikring inden afrejse få oplysninger hos dit rejsebureau.

Valuta:
100 thailandske baht = ca. 22 danske kroner. (jul 19) Det er muligt at veksle danske pengesedler til baht i alle større byer og populære strandområder. Det er ligeledes nemt og bekvemt at hæve penge på Visa eller Mastercard i de opstillede pengeautomater.

Ved ankomst til Bangkok:
Jeres første møde med Thailand er paskontrollen. I skal have pas og det udfyldte immigrationskort parat – immigrationskortet får I udleveret på flyet til Thailand.

Transport til Bangkok:
Hvis I har bestilt transport hjemmefra vil en kontaktperson fra vores samarbejdspartner i Thailand stå og vente på jer i ankomsthallen med et skilt med jeres navne på. Har I ikke bestilt transfer til hotellet, kan I f.eks. tage en taxa. Udover taxameterprisen skal I betale en lille lufthavnsafgift samt motorvejsafgifter. De billigste taxaer er dem, der bruger taxameter og holder uden for lufthavnen. Det er billigt at køre med taxa i Bangkok, men vær opmærksom på, at ikke alle chauffører kan læse engelsk. En anden mulighed for at komme til Bangkok på, er at benytte lufthavnens Airport Rail Link, som åbnede i 2010. I kan stå af ved Phaya Thai (BTS Skytrain) eller ved Phetchaburi station (MRT metro), hvor der forbindelser til de fleste områder af det centrale Bangkok.

Problemer på hotel eller ture:
Vi har gjort vores yderste for, at jeres rejse til Thailand forløber planmæssigt, og at I undervejs får de ydelser, der er aftalt hjemmefra. Hvis der mod forventning opstår problemer på jeres hotel eller på den tur I deltager på, bør I i første omgang kontakte hotellets reception for at få hjælp. Hvis der er brug for yderligere assistance så kontakt vores lokale samarbejdetspartner – I finder deres telefonnummer på jeres rejsedokumenter.

Moms, serviceafgift & drikkepenge:
Serviceafgift og moms er inkluderet i de priser, I ser på menukortene. Det gælder både mad og drikkevarer. Momsen er på 7% VAT, mens serviceafgiften er på 10%. Drikkepenge er inkluderet i regningen, men ofte forventes det, at fremmede giver ca. 10% oveni. Dette gælder dog ikke for taxaer.

Kunsten at handle:
Thailand er et shoppingparadis. Udvalget er enormt og priserne særdeles rimelige set med vores øjne. Her får I et par gode råd, der kan spare tid, penge og frustrationer: • Hav god tid når I handler og husk at grine og smile meget under forhandlingen. Et godt humør giver den bedste pris og ikke mindst en god oplevelse! I skal i øvrigt være opmærksom på følgende: Det er ifølge Washington Konventionen forbudt at handle med udryddelsestruede dyr og planter. • Gør fra starten op med jer selv, hvad I vil betale for varen (husk at en fabriksarbejder får under 6.000 Baht om måneden). • Undersøg altid varens pris og kvalitet i andre forretninger inden I slår til. Undgå “panikkøb” der ofte kun giver ærgrelser. • Er der ikke prismærke på varen, kan der tinges om prisen

Transport:
Taxi: Bed altid om at køre med taxameter – startgebyr er mellem 50-60 Baht. Det sker at chaufføren ikke vil køre efter taxameter, aftal da en fast pris inden I kører, eller forsøg med en anden taxa. Tuk Tuk: Findes primært i Bangkok og Chiang Mai og udover, at de er farligere at køre med, er de som regel også dyrere end de airconditionerede taxaer med taxameter. Minibusser: Et blanding mellem lokale busser og taxakørsel. Prisen aftales inden start og afhænger af rejsens længde. Der kan være andre passage med på turen, der som regel samles op og sættes af undervejs. Minibusserne er ofte privatejede, og passagererne er ikke forsikrede, hvis de kommer til skade under et trafikuheld.

Metro og skytrain i Bangkok:
Det kan være tidskrævende at køre med taxa og bus i Bangkok, og i slutningen af 1999 åbnede den uden tvivl største forbedring af Bangkoks infrastruktur et velfungerende højbanetog ved navn BTS. I 2004 åbnede første del af en metro, der dækker de områder som BTSén ikke når. Brug 20 minutter på at sætte jer ind i begge systemer, de er lidt billigere end taxa og meget velfungerende. Vi lover, at den tid I bruger, vil I spare mange gange undervejs, mens I er i Bangkok. Specielt om morgenen og mellem 16-19 kan trafikken i Bangkok være heftig.

Vand:
I bør ikke drikke vandet fra vandhanen, men I kan sagtens tage brusebad og børste tænder i det. Der findes drikkevand på værelset, og vand på flasker kan købes overalt. På de fleste restauranter kan I uden bekymring bede om isterninger og spise salater, da thaierne bruger destilleret vand.

Elektricitet:
Thailand har 220 V, men anderledes stikkontakter kan forekomme. Skulle I få brug for en adapter, kan den købes mange steder for relativt få penge.

Telefon:
For at ringe til Danmark tastes 001 45 efterfulgt af det ønskede nummer.

Mobiltelefon:
Det muligt at ringe til og fra en dansk mobiltelefon langt de fleste steder i Thailand. Dog kan forbindelsen visse steder i det nordlige og sydlige Thailand være svingende og afhænger af den danske udbyders aftale i Thailand.

Porto:
Det koster ca. 50 baht at sende et postkort til Danmark. Postgangen til Danmark tager ca. en uge.

Tidsforskel:
Der er 6 timers tidsforskel mellem Danmark og Thailand. Når vi har sommertid, er der kun 5 timers forskel.

Den danske ambassade 10, Sathorn Soi 1, South Sathorn Road Bangkok 10120 Tlf. +66 23 43 11 00

REJS SIKKERT

REJS SIKKERT

Billetkontoret A/S er teknisk arrangør for alle Pangea Travels rejser.

Billetkontoret A/S er registreret i Rejsegarantifonden ved medlemsnummer 650

FORSIKRINGER

FORSIKRING

Vi bruger GOUDA Rejseforsikring såfremt kunden ønsker at tegne en afbestillingsforsikring eller en rejseforsikring.

 

LÆS MERE OM FORSIKRINGER

VISUM & PAS

VISUM & PAS

Det er vigtigt, at du i god tid før din rejse undersøger, om dit pas er gyldigt og om det indeholder blanke sider til eventuelle grænsekontrolstempler.

Læs mere om visumregler

PRIVATPOLITIK

PRIVATPOLITIK

Læs mere om brug af cookies og privatpolitik