Menu Luk

TASTE OF BORNEO

2 nætter Kuching – 1 nat Iban Longhouse – 2 nætter Mulu National Park – 3 nætter Kota Kinabalu – 1 nat Kudasang – 1 nat Sepilok – 2 nætter Sukau Rainforest –   2 nætter Kota Kinabalu

Pris pr. person for rundrejsen inkl. flybillet og morgenmad (v. min. 2 pers.) fra kr. 24.500,-

Skriv og få  pris på rundrejse i aktuelle rejseperiode

Denne fantastiske tur går fra Kuching i Sarawak, til Sukau i Sabah. En spændende kombination af storbyophold, besøg i Iban langhuse, huler i Mulu, den tropiske ø  Kota Kinabalu, den kølige brise fra højlandet ved Kinabalu Park og Kundasang, samt store dyreoplevelser i Sepilok og Sukau.

Turens højdepunkter:

 • Udforsk ”kattebyen” Kuching i Sarawak og dets smukke omgivelser
 • Overnat på Iban Longhouse
 • Oplev Mulu og de spændende huler
 • Nyd ø-stemningen på Coral Island i Kota Kinabalu
 • Besøg Kinabalu Park World
 • Overnat på Sukau Rainforest Lodge
 • Aften cruise med speedbåd og tidligt morgen cruise i søgen efter Borneos fantastiske dyre- og fugleliv
 • Vandring langs Hornbill Boardwalk og Attenborough Boardwalk
 • Oplev det unikke ved Gomantong Cave og se efter vilde orangutanger og overvær flagermusenes jagt efter mad i skumringen
 • Nyd en natlig safari cruise på Kinabatangan floden for at se efter natteliv (valgfri tur)
 • Efter morgenmad på Sukau Rainforest Lodge, kan du udforske elefantvandringsstien på en 2 timers Rasig dyreliv Trek (valgfri tur)
Borneo Sukau Rainforest næseabe
Panorama of sea gypsy houses at Kalapuan island in Malaysia

Dag 1 : Ankomst i Kuching
Ankomst til Kuching Lufhavn hvorefter du bliver kørt til Lime Tree Hotel (3-sjternet). Check-in i Deluxe Room.

Dag 2 : Kuchings bedste attraktioner
I afhentes ved hotellet og tager mod Kuching, for at opleve de bedste seværdigheder i den historiske by. Efterfølgende skal du se den gigantiske kattestatue, maskotten i Kuching centrum, inden du kører videre gennem China Town.

I gør stop ved et af de ældste templer i Sarawak, nemlig Tua Pek Kong Temple. Gå forbi de traditionelle malaysiske huse der er bygget på stylter.
Mens I udforsker byen, skal I kigge efter den majestætiske Astana, det gamle palads White Rajah som i dag det officielle opholdssted for guvernøren i Sarawak.

Gå derefter gennem Clock Tower -der er bygget for at minde Rajah Charles Brooke – og tag senere et besøg forbi Sarawak museet. Resten af dagen til fri disposition.
Overnatning: Lime Tree Hotel
Måltider: morgenmad

Borneo Sarawak - Kuching Waterfront
IMG_0084

Dag 3 : Kuching – Iban Longhouse
I afhentes ved hotellet og så venter der en 4 timers lang køretur til molen. Der vil være 3 stop undervejs i Serian – ved en handelsby i Dayak, og en kinesisk bondegård for at se, hvordan peber og kakao dyrkes.
I spiser frokost i Lachau. Ved ankomst til floden, fortsætter turen med motorbåd op ad floden til langhuset. Hen på eftermiddagen er der rundvisning i langhuset, og her skal du se, hvordan de indfødte arbejder og laver håndlavede måtter og kurve, samt reparerer fiskegarn. Det er hvad de lokale bruger deres dage på.
Efter middagen, kan du deltage i den sjove aften fyldt med traditionelle danse og nyde den lokalt bryggede risvin.
Overnatning i langhuset.
Måltider: morgenmad, frokost og middag

Bemærkning: Madras, pude, tæppe og myggenet udleveres ved indkvartering i langhuset. Du sover i ”Ruai”, en fælles overdækket gangbro i langhuset. Bemærk venligst, at vi besøger Iban Longhouse ved Lemanak.

Dag 4 : Iban Longhouse – Kuching
Efter morgenmaden skal du overvære en blowpipe-demonstration og en junglevandring med din guide. Guiden fortæller dig om de forskellige planter, som de indfødte bruger i deres madlavning, fremstilling af traditionel medicin og kunsthåndværk. Derefter kører du tilbage til Kuching for at overnatte på hotellet.
Overnatning på hotellet.
Måltider: morgenmad og frokost.

longhouse in sarawk ( bornio )
Long house of the Iban tribe on Borneo

Dag 5 : Kuching – Mulu – Deer & Lang Caves
I afhentes på hotellet og bliver kørt til Kuching Lufhavn for at flyve til Mulu. Ved ankomst i Mulu Lufhavn, køres I til Mulu National Park kontor og bliver . indtjekket (Longhouse-værelse).
I spiser frokost på en hyggelig cafe, og senere er der afgang til en 3 kilometer lang gåtur til Deer Cave og Lang Cave.
Sent på eftermiddagen skal I se mange millioner af flagermus, der vælter ud fra den store munding af Deer Cave, hvilket er en unik oplevelse ( ses kun under ordentlige vejrforhold).
Derefter vender I  tilbage til hotellet, hvor en middagen venter på en hyggelig cafe.
Måltider: morgenmad, frokost og middag.

Dag 6 : Mulu National Park – Wind & Clearwater Caves – Penan Settlement
I sejler  fra Mulu National Park i longboat, som sejler dig op ad floden til Wind Cave via Penan stedet. Besøg Penan bostedet og oplev stammens måde at leve på og hverdagens gøremål. Besøg Wind Cave og udforsk dannelsen af kalksten og det unikke økosystem. Turen fortsætter  til Clearwater Cave, hvor du kan se mere af fantastiske stenformationer. Der er frokost ved Clearwater’s sommerhytter, hvorefter I returnerer til Mulu National Park.
Resten af dagen er til fri disposition.
Om  aftenen  spiser I  middag ved park cafeen.
Måltider: morgenmad, frokost og middag.

IMG_0182
IMG_0216

Dag 7 : Miri – Kota Kinabalu
I spiser morgenmad i park cafeen, inden I køres til Mulu Lufhavn, hvorfra i flyver tilbage Miri for at møde jeres fly til Kota Kinabalu. Ankom til Kota Kinabalu og overnatning på hotel.
Måltider: morgenmad.

Dag 8 : Coral Island
I køres til vandet hvorfra I skal på en  20 minutters bådtur til én af Tunku Abdul Rahman Park øerne. Turens formål er ren afslapning på øen, og for at I kan begive jer ud  på junglestierne på egen hånd. I kan også snorkle i det krystalklare vand med koralrev og masser af flotte regnbue-farvede fisk, inden I tager tilbage til Kota Kinabalu.
Måltider: morgenmad og frokost.

Dag 9 : Kota Kinabalu – Kinabalu Park
I bliver hentet på hotellet ca. kl 8.00.
Herefter kører I 2 timer til bunden af Mt. Kinabalu. På vejen gør I et kort stop på Pekan Nabalu marked, for at købe lidt lokale frugter med til turen.
Derefter besøger I Kinabalu Natural History Gallery og Mountain Garden i Kinabalu Park’s hovedkvarter. Hvis vejret tillader det, kan I tage en guidet tur på en af stierne i de kølige omgivelser, for at udforske montan skoven. Temperaturen i parken er omkring 14 til -25 grader.
Overnatning i Kundasang.
Måltider: morgenmad, frokost og middag.

Sunset light over Mount Kinabalu in Kinabalu National Park, Sabah Borneo, Malaysia.
boats on Phi Phi island Thailand

Dag 10 : Kundasang – Sandakan – Sepilok
Efter morgenmaden besøger I Kundasang War Memorial Park, for at lære om Sabahs historie under 2. Verdenskrig. Hvis vejret tillader det, skal I tage fantastiske billeder af Mount Kinabalu.
Derefter kører i videre til Poring, som ligger øst for Kinabalu Park Head Quarter. Her kan I gå midt i den tropiske lavlandsregnskove, der vil føre jer op til de unikke bjerge.
Ny en frokost, inden du besøger Kipungit-vandfaldet. Det anbefales at slappe af med fiskemassage ved Moroli floden i Luanti, som helt sikkert vil gøre dig en smule kilden. Fortsæt derefter til Sandakan, og overnat på Sepilok Nature Resort.
Måltider: morgenmad, frokost og middag.

Dag 11 : Sandakan – Sepilok – Sukau Rainforest Lodge
I hentes ved hotellet og køres til Sepilok Orang Utan Rehabilitation Center. Der vil du med en videoshow blive fortalt om, hvordan bevarelsesindsatsen fungerer på stedet.
Derefter kan I nyde en ti minutters gåtur midt i regnskoven og overvære  fodring til orangutangerne på fodringsplatformen.Herefter går turen til , til Sun Bear Conservation Center , for at blive klogere på de mindste bjørne i hele verden.
Efter frokosten, skal Ipå en 2,5 timers bådtur til det prisvindende hotel Sukau Rainforest Lodge, placeret lige ved bredden til Kinabatangan floden. På flodcruiset kan i nyde noget af Borneos mest vidunderlige dyreliv.
Herefter vender I tilbage til Sukaru Forest Lodge hvor I kan  at nyde en middag med hyggelige stearinlys og udsigt over flodbredden.
Overnatning på Sukau Rainforest Lodge.

For  jeres komfort og bekvemmelighed anbefales det, at I pakker en  let en overnatningspose til dit ophold i Sukau Rainforest Lodge.
Måltider: morgenmad, frokost og middag.

Orangutan unge - Borneo
udlånt af Borneo Eco Tours

Dag 12 : Sukau Rainforest Lodge
Vær klar og frisk til morgencruise på Kinabatangan floden, til Kelenanap oxbow floden for at oplev en masse dyreliv inden morgenmaden-
Efter I har spist morgenmad kan I deltage i en gåtur langs Hornbill Boardwalk i selskab med en naturforsker.
Efter frokost, vil tiden være til fri disposition indtil Isenere på eftermiddagen skal begive jer ud på endnu et cruise på floden for at se mere dyreliv.
Overnatning på Sukau Rainforest Lodge.
Måltider: morgenmad, frokost og middag.

Dag 13: Sukau Rainforest Lodge – Sandakan – transport med båd
Nyd jeres morgenmad, før I vender tilbage til Sandakan med båd.
Efter frokost fortsætter du til lufthavnen.
Flyafgang kl 14.30 til Kota Kinabalu.
Hvis du hellere vil afsted om aftenen, har du mulighed for at besøge Rainforest Discovery Center. Udforsk den botaniske have, som er hjemsted for forskellige arter af flora. Fortsæt til Sandakan Memorial Park for et kort besøg, før du skal mod lufthavnen.
Måltider: morgenmad og frokost.

Dag 14 og 15- Kota Kinabalu
Dagene til fri disposition
Overnatning i Kota Kinabalu

Canva - Borneo Pygmy Elephant seen in Danum Valley, Borneo
Borneo Sabah Sipadan Island

Bemærkninger:
Medbring solcreme, personlige toiletsager, svømmetøj, insektmiddel, vandflaske, gode vandresko, kikkert, kamera, hat og regnfrakke.

Borneo Eco Tours bevæger sig mod et plastfrit miljø, så vær venlig at deltage i vores bevægelse ved at medbringe din egen genanvendelige vandflaske i din tid med os. Vores varevogne og busser er udstyret med vandbeholdere, så du kan til hver en tid under turen opfylde din flakse.

Bemærk ved brug af kamera i Sepilok Orang Utan Rehabilitation Center:
For ethvert kamera med zoomindstilling fra 100 til 400 mm, kan videokamera eller andet videooptagelsesudstyr opkræves til RM10,00 pr. enhed. For ethvert kamera (fast objektiv – 400 mm og derover) eller ethvert filmfremstillingsudstyr opkræves til RM1.000,00 pr. enhed. Der kan kun betales med kontanter.

REJS SIKKERT

REJS SIKKERT

Billetkontoret A/S er teknisk arrangør for alle Pangea Travels rejser.

Billetkontoret A/S er registreret i Rejsegarantifonden ved medlemsnummer 650

FORSIKRINGER

FORSIKRING

Vi bruger GOUDA Rejseforsikring såfremt kunden ønsker at tegne en afbestillingsforsikring eller en rejseforsikring.

 

LÆS MERE OM FORSIKRINGER

VISUM & PAS

VISUM & PAS

Det er vigtigt, at du i god tid før din rejse undersøger, om dit pas er gyldigt og om det indeholder blanke sider til eventuelle grænsekontrolstempler.

Læs mere om visumregler

PRIVATPOLITIK

PRIVATPOLITIK

Læs mere om brug af cookies og privatpolitik