Menu Luk

SABAH

Palm trees, lake and mosque in Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
boats on Phi Phi island Thailand
Mount Kinabalu south peak
BORNEO Green Turtle Sipadan

Sabah –  “Landet under vinden” eller “Det hellige bjergs land” er to af de – sagnomspundne navne der benyttes om den malajiske delstat Sabah

KOTA KINABALU – er hovedstad i Sabah
Kota Kinabalu, også kaldet KK og tidligere kendt som Jesselton, er Sabahs hovedstad.
Byen blev næsten total ødelagt under Anden Verdens krig, men er i dag en moderne by med 250.000 indbyggere og med en dejlig afslappet atmosfære. 35 km nordøst for Kota Kinabalu ligger Tuaran, et attraktivt område med hvide sandstrande og krystalklart vand. Det kan varmt anbefales at nyde omgivelserne ved det luksuriøse Shangrila’s Rasa Ria Resort. Der er 30 km til Kinarut, og vejen går gennem frodige dale, skovbevoksede bjerge, rismarker, gummi- og frugtplantager og små landsbyer med et utal af pottemagerværksteder.

SARAWAK

Borneo Sarawak Kuching Moske
Borneo krydderier på marked i Kuching Sarawak
Borneo Sarawak Orangutan med baby
Borneo - Kuching Hornbill

Sarawak er tre gange så stor som Danmark og den største af de malajiske stater. Her er uspoleret jungle med et fantastisk dyreliv, brusende vandfald og floder, spektakulære huler og spændende folkeslag.

Kuching er Sarawaks smukke hovedstad og uden tvivl den mest behagelige og interessante by på Borneo. Byen byder på smukke grønne omgivelser, og befolkningen er venlig og altid parat til at hjælpe.

Alle byens attraktioner ligger i gå afstand, så der er ingen grund til at tage en taxa eller bus for at opleve Kuching.
Byens største basar er beliggende i en af Kuchings ældste gader, og anses som en “antik arkade”, ikke kun pga. bygningernes gammeldags facader, men også for udvalget af de antikviteter og håndværk, der kan købes her.