Menu Luk

HELSINKI

TILBAGE

Hvad entes din tur går til Lapland eller Finlands syd, øst eller vestlige destinationer skiftes fly i Helsinki, en by som bestemt er et besøg værd.

Helsinki har været Finlands hovedstad siden 1812, da den russiske Zar Alexander 1. bestemte at byen Turku ikke skulle være hovedstad. I 2011 blev Helsinki udråbt til verdens bedste by at bo i og verdens design-hovedstad.

Helsinki er en grøn by med mange træer og parker. Den bedste måde at udforske Helsinki på er med sporvogn. Køb en dag-billet, der omfatter al offentlig transport i byen eller Helsinki-kortet, som også inkluderer kørsel med sporvogn.

Helsinki har masser at byde på. Her er blot nogle få eksempler på nogle af de mest populære attraktioner. Senatstorvet med byens vartegn Helsinki Cathedral . Den historisk maritime fæstning Suomenlinna, Hartwall Arena (Finlands nationalarena), Tempelpladsens kirke, Finlandiahuset (tegnet af Alvar Aalto), og Uspenskijkatedralen og Sebilius Park og Monument. I Helsinki`s designerdistrikt finder man designbutikker som Marimekko og Iittala og et væld af andre små- og store designbutikker.

Forslag til hoteller i Helsinki

Læs evt. mere om vore destinationer i Finland på destinationfinland.dk