Menu Luk

GENERELLE INFORMATIONER – BORNEO

Visum
Danske statsborgere kan uden visum opholde sig 90 dage i Malaysia men vær opmærksom på at jeres pas skal være gyldig minimum 6 måneder fra hjemrejsedatoen fra Malaysia.
For ophold over 3 måneder og for andre statsborgere kontakt: den malaysiske ambassade  i Stockholm.

Tidsforskel
+ 6 timer i vintertid og + 5 timer i sommertid.

Rejseforsikring:
Det danske sygesikringskort  dækker ikke i Malaysia. Tegn derfor en rejseforsikring hos enten Gouda rejseforsikring eller Europæiske rejseforsikring inden afrejse.

Valuta

100 Malaysiske ringgit (MYR) svarer til ca. 165,- danske kroner (juli 2017). Bemærk, at man max. må medbringe 1000 RM ved ind- og udrejse. Det anbefales at medbringe amerikanske USD. Sørg altid for at få nye dollarsedler med, da sedler der er beskadiget eller er fra før 2001 ikke kan veksles. Det er  nemt og bekvemt at hæve penge på Visa eller Mastercard hæveautomater.

Vaccinationer:
Det anbefales, at man lader sig vaccinere mod stivkrampe, smitsom leverbetændelse samt tager malariaforebyggende piller – brug altid myggemiddel i dag- og aftentimer, men køb det lokalt – det har størst effekt! For mere information vedr. vaccination kontakt egen læge eller udlandsvaccinationen på tlf. 7022 0702 (hverdage mellem kl. 10-14).

Vand
I bør ikke drikke vand fra vandhanen i Malaysia. De fleste hoteller stiller en flaske vand på værelset, og der kan købes kildevand på flaske i alle butikker.

Elektricitet
Malaysia har 220-240 V, men anderledes stikkontakter kan forekomme. Medbring en adapter.

Telefon og Internet
Det er muligt at ringe til og fra en dansk mobiltelefon langt de fleste steder i Malaysia. Dog kan forbindelsen visse steder være svingende og afhænger af den danske udbyders aftale i Malaysia. Ikke mindst er det ofte ret bekosteligt. Stort set alle hoteller og mange restauranter og caféer har gratis wi-fi.

Danmarks Ambassade i Malaysia
Embassy of Denmark
Wisma Denmark, 22nd Floor
86 Jalan Ampang
50450 Kuala Lumpur
Tlf.: +60 3 2032 2001
Fax: +60 3 2032 2012
[email protected]