Menu Luk

RÅD OG OPLYSNING FØR OG UNDER REJSEN TIL BALI

Visum:
Visum bliver udstedt ved indrejse (gebyrbelagt) – Visa on Arrival – under visse forhold og med op til 30 dages gyldighed. Kan forlænges med yderligere 30 dage (gebyrbelagt). Visumfrihed og visum ved indrejse er kun muligt i forbindelse med udvalgte rejseformål, herunder turistbesøg, og ved indrejse gennem udvalgte grænseovergange, herunder de internationale lufthavn i Jakarta, Denpasar (Bali), Medan (Sumatra), Mataram (Lombok) samt et antal havne og grænseovergange på land. Se mere på hjemmesiden for Indonesiens ambassade.
Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ved udrejsen
Det er dit eget ansvar at sikre, at du overholder et andet lands ind- og udrejseregler og opfylder evt. visumkrav. Kontakt ambassaden hvis der er spørgsmål.

Bali is an Indonesian island known for its forested volcanic mountains, iconic rice paddies, beaches and coral reefs. The island is home to religious sites such as cliffside Uluwatu Temple. To the south, the beachside city of Kuta has lively bars, while Seminyak, Sanur and Nusa Dua are popular resort towns. The island is also known for its yoga and meditation retreats.

Vaccinationer:
For information vedrørende vaccination kontakt egen læge eller Udlandsvaccinationen på telefon 7022 0702 (hverdage mellem kl. 10-14), eller se www.vaccination.dk Brug gerne myggemiddel i morgen- og aftentimerne.

Rejseforsikring:
Det blå sygesikringskort dækker ikke på Bali. Tegn derfor en rejseforsikring gennem Gouda eller Europæi-ske Rejseforsikring inden afrejse.

ABwonderdive_Tempel_PuraBratan

Valuta:
10.000Rp (rupiah) = ca. 5 danske kroner (jul 19) Det er ikke muligt at veksle fra danske kroner til rupiah på Bali. Medbring derfor US-dollars (helst 100$-sedler), som er den mest gængse udenlandske valuta.
Der findes mange autoriserede vekselboder (Authori-zed Money Changer), hvor I nemt kan veksle penge.
Vær dog opmærksom på snyd, samt at der nogle steder opkræves vekselgebyr, selvom der skiltes med det modsatte.
Med Visa eller Mastercard kan I hæve penge i de mange pengeautomater i turistbyerne, men det er en rigtig god ide at have en reserve af kontanter til veksling, da automaterne ikke altid virker – og der er få af dem i nogle områder. Ved betaling med Visa/Mastercard pålægges generelt et gebyr på 3%.

balinese rice field worker in a middle of rice fields in Ubud, Bali, Indonesia

Vand:
I bør ikke drikke vand fra vandhanen på Bali. De fleste hoteller stiller en flaske vand på værelset, og der kan købes kildevand på flaske i alle butikker.

Mad:
Maden på Bali er altid veltillavet uanset om man spiser på luksusrestaurant, ved et gadekøkken eller i en lokal restaurant. De fleste restauranter tilpasser maden til turisternes smagsløg, og prisniveauet er generelt lavt. “Nasi Goreng” er stegte ris og spises overalt. “Nasi Ayam”

Ganung Kawi Temple. temple complex centered around royal tombs carved into stone cliffs in the 11th century. Bali, Indonesia

Transport:
Lokal transport på Bali er billig. Taxi starter fra 8.000Rp og så godt 3.000Rp pr. km oveni. Ringer man efter en taxa er startgebyret lidt højere. Husk at få taxameteret slået til i taxaen ved turens start eller husk at aftale en fast pris inden I kører afsted. Til længere strækninger kan man nemt tage turistbusserne (shuttle busses) mellem de større turistområder på Bali.

Drikkepenge:
Det er god skik at give drikkepenge og de bliver modtaget med glæde og er en del af balinsernes løn. Har du fået god service, så regn med ca. 10% af regningen. Kuffertbærerne er normalt ikke aflønnet af hotellet, så god kutyme er at give ca. 5.00010.000Rp pr. kuffert, og for stuepiger/ rengøringspersonale regn med ca. 30.000Rp pr. dag, hellere lidt hver dag end et stort beløb ved afrejsen.
Drikkepenge til lokal guider og chauffører afhænger af turens længde. Ved transport fra lufthavn til hotel er det passende med ca. 50.000 Rp til chaufføren og ca.70.000 Rp til lokal guiden.
Når det er heldags sightseeing ture er et beløb på 70.000-120.000 Rp passende. Ved tempelbesøg gives gerne en donation på ca. 10.000-20.000 Rp.

Bali boat at Kuta beach in the morning, Indonesia

Elektricitet:
Bali har 220 V og stik som i Europa, – rund med to ”ben”. I mindre landsbyer kan 110 V forekomme, men det er sjældent.

Dykning og snorkling:
Der er masser af muligheder for at dykke på Bali, og der sejler både ud til koralrevene tæt ved kysten ved højvande.
Her kan man snorkle eller betragte livet under vandet gennem glasbund. De mest attraktive steder og nemmest tilgængelige steder at dykke er ud for Sanur ved øen Nusa Penida eller ved vraget ved Tulamben. Ved Pemuteran på nord-vestkysten findes et flot koralrev, der er godt til snorkling. I Sanur findes bl.a. dykkerfirmaet Crystal Divers, der har danske instruktører.

Vibrant soft corals and Clown fish darting amongst the stinging tentacles of the Sea Anemone

Påklædning:
Det anbefales at bruge let tøj af evt. hør eller bomuld. Ved tempelbesøg kræves det at man bærer sarong samt har skuldrene dækket. Sarong’er kan købes overalt på øen til næsten ingen penge.

Shopping:
På Bali vrimler det med boder og butikker og udvalget er enormt og priserne er oftest ganske rimelige. Husk at have god tid, grine og smile mens der handles. Det giver den bedste pris og den bedste handel for begge parter. Vær i øvrigt opmærksom på, at det ifølge Washington Konventionen er forbudt at handle med udryddelsestruede dyr og planter, se evt. www.wwf.dk
Lokalt håndværk findes i mange landsbyer, som hver især er kendetegnet ved en håndværksart.
* Ubud byder på smukke malerier overalt i byen.
* Batubulan er kendt for stenhuggeri og skulpturer i alle størrelser.
* Mas har mesterlige træskærere, hvis håndværk er af særlig høj kvalitet.
* Celuk er landsbyen kendt for guld- og sølvarbejde. * Seminyak byder på møbler og boligindretning.
* Kuta er centrum for øens tekstilindustri. Her produceres designertøj som sælges til en brøkdel af de priser vi kender hjemmefra.

Tidsforskel:
Der er 7 timers tidsforskel mellem Danmark og Bali om vinteren, og 6 timer om sommeren.

Balinese dancing Traditional Costume

Dansk konsulat på Bali Royal Danish Consulate Jl. By Pass Ngurah Rai, Gang Griya no 6 Sanur, Bali. Tlf. +62 851 0021 69 79 Mail: [email protected] Telefontid mandag-fredag:: 10.00 – 14:00.

Danmarks ambassade i indonesien Royal Danish Embassy Menara Rajawali, 25th Floor, Jl. DR Ide Anak Agung Gde Agung Kawasan Mega Kuningan Jakarta 12950, P.O. Box 4459 Tlf. +62 (21) 576 1478 Mail: [email protected]

Bali, Asia, Indonesia, Pura Ulu Danau Temple, Lake Bratan Area

REJS SIKKERT

REJS SIKKERT

Billetkontoret A/S er teknisk arrangør for alle Pangea Travels rejser.

Billetkontoret A/S er registreret i Rejsegarantifonden ved medlemsnummer 650

FORSIKRINGER

FORSIKRING

Vi bruger GOUDA Rejseforsikring såfremt kunden ønsker at tegne en afbestillingsforsikring eller en rejseforsikring.

 

LÆS MERE OM FORSIKRINGER

VISUM & PAS

VISUM & PAS

Det er vigtigt, at du i god tid før din rejse undersøger, om dit pas er gyldigt og om det indeholder blanke sider til eventuelle grænsekontrolstempler.

Læs mere om visumregler

PRIVATPOLITIK

PRIVATPOLITIK

Læs mere om brug af cookies og privatpolitik