Vinterferie Levi Finsk Lapland

Vinterferie – Levi Finsk Lapland

TILBAGE

I samarbejde med destinationfinland arrangerer vi  vinterrejser til Levi.

 

Såfremt du/I er interesseret i at modtage et uforpligtende tilbud om Vinterferie i Levi , bedes du tilsende os en mail og vi vil sende dig et tilbud så snart programmet er fastlagt.

Levi er et vidunderligt ukompliceret skiområde på trods af al den opmærksomhed World Cup-stemplet ( 14.11 – 16.11.2014 ) har givet byen. Mulighederne for fysiske udfordringer er uanede. Naturen og de storslåede øde og sneklædte landskaber er uberørte.

Skiløb i syv måneder ! Sæsonen er lang i Levi. Frosten melder sin ankomst allerede i midten af oktober, og skulle sneen undtagelsesvis begynde at falde meget senere, ordner snekanonerne ni kilometer langrendsspor og 16 alpine pister. Den deciderede højsæson er jul/nytår og marts og april, hvor solen atter står højt på himlen efter december og januars mørke.

Alpint
Hjertet i området er bjerget Levi – eller Levitunturi på finsk. “Bjerg” er måske så meget sagt, men med sine 531 meter over havet alligevel en vis størrelse. Skifolket kan glæde sig over 28 skilifte, den længste 1600 meter, fordelt hele vejen rundt om bjerget – og med skibus mellem alle liftsystemerne. Den samlede liftkapacitet er på 27.000 skiløbere i timen, så køer er ikke-eksisterende.15 af de i alt 48 pister er oplyste og den længste er på 2.500 meter. De fleste pister er “røde” og “blå”,men eksperterne kan afreagere på fire sorte af slagsen, blandt andet World Cup pisten.

Langrendsfaciliteterne er et kapitel for sig. Og det uanset om man er til den traditionelle klassiske diagonalteknik eller den nye skøjtestil. Der er 230 kilometer ekstremt velpræparerede løjper at boltre sig i – og hele 28 kilometer af dem med lys til klokken meget sent om aftenen. Løjpemærkning og skiltning fungerer perfekt. Løjperne er brede med god plads i begge retninger. Og hvor du måtte komme i tvivl, fortæller skilte dig, hvem der har forkørselsret. Området byder på mere end 15 små eller store bjælkehytter eller “laavu”, rastepladser, ofte udstyret med et lappetelt. Her kan du få varmen og købe dig en varm drik eller suppe eller en gang pandekager med multebær.

Der er et ugeprogram med mulighed for snescootersafari, slædetur med hunde eller rensdyr, guidede ture på snesko, is fiskeri, ballonudflugter og en aftentur på jagt efter nordlys. Se programmet på www.levi.fi